Soluții de finanțare panouri fotovoltaice

Rompv Finantare

Soluții de finanțare pentru panouri fotovoltaice

Dorești să implementezi sisteme fotovoltaice în spațiul tău? Fie că reprezinți o afacere sau dorești să produci energie electrică din surse regenerabile pentru propria locuință, noi te ajutăm să obții fondurile necesare.

La Rompv, oferim mai mult decât vânzarea panourilor fotovoltaice și soluții de instalare prin rețeaua de parteneri. Consilierii noștri îți sunt alături încă de la început, în demersul de obținere al finanțării potrivite pentru acoperirea investiției tale. În prezent, sunt derulate în România următoarele programe de finanțare:

  • Programul privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum și transmiterii surplusului la rețeaua națională, desfășurat de Agenția Fondului pentru Mediu (AFM). Programul este destinat persoanelor fizice.
  • Programul GEFF (Green Economy Financing Facility) care finanțează rezidenții români în realizarea investițiilor de energie regenerabilă. Program destinat persoanelor fizice și juridice.
  • Programul de finanțare prin închiriere, atât pentru persoane fizice cât și juridice.

Finanțare prin AFM

Suma maximă nerambursabilă: 20.000 lei

Suprafață teren / acoperiș pentru instalare panouri: 16-20 m2

Dacă ești persoană fizică domiciliată în România, proprietar de casă, imobil sau teren, echipa Rompv îți este alături în obținerea finanțării nerambursabile de la AFM.

Dacă îndeplinești condițiile de eligibilitate, poți obține până la 20.000 lei nerambursabili pentru panouri fotovoltaice și accesorii. Din această sumă, doar 10% trebuie să fie finanțat de tine, în calitate de proprietar. Manopera de instalare, prețul panourilor și al accesoriilor precum și TVA-ul sunt incluse în preț.

Astfel, cu o investiție de doar 2000 lei, poți achiziționa și instala un sistem de minimum 3 kW. Acesta este suficient pentru consumul unei întregi familii, iar surplusul de energie îl poți distribui către rețeaua națională, pentru un venit suplimentar.

Cu acest program, economisești considerabil, indiferent de puterea instalată a sistemului necesar, comparativ cu bugetul necesar pentru plata facturilor lunare la energie electrică pe 25 de ani.

La Rompv, consilierii noștri îți sunt alături în vederea obținerii finanțării. Te punem în legătură și cu electricieni profesioniști, avizați ANRE, din zona geografică în care te afli. Onorariul acestora de instalare și punere în funcțiune a sistemului tău fotovoltaic este inclus în finanțarea obținută.

Pentru a depune cererea de finanțare, la prima vizită la sediul nostru, te rugăm să aduci următoarele documente:

  • Copie CI;
  • Act de proprietate casă / teren / imobil;
  • Extras de carte funciară (fără a exista spații comune în proprietate);
  • Dovada că nu există datorii restante către bugetul de stat și/sau local.

Finanțare prin GEFF

GEFF (Green Economy Financing Facility) este un program desfășurat de BERD (Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare) dedicat rezidenților români, persoane fizice sau juridice, care doresc să investească în energii regenerabile.

În momentul de față, băncile locale implicate în program (Banca Transilvania și Unicredit), oferă următoarele produse GEFF doar pentru persoane fizice:

  • Credit de consum: pentru achiziția produselor din selectorul de tehnologii GEFF, care include și sisteme solare fotovoltaice.
  • Credit ipotecar: pentru instalarea de soluții eficiente energetic în locuințe noi.

La Rompv, consilierii noștri te vor ajuta să obții finanțare pentru panouri fotovoltaice prin programele GEFF. Sumele obținute includ și investiția în manoperă pentru instalarea și punerea în funcțiune a sistemului.

Programul GEFF se adresează unei game largi de persoane fizice sau societăți care doresc să investească într-o soluție eligibilă bazată pe sisteme fotovoltaice. Fie că este vorba de proprietari de locuință sau imobil, asociații de proprietari, furnizori de servicii de întreținere, de echipamente eligibile sau societăți care furnizează tehnologii „verzi”, toate aceste categorii pot beneficia de creditarea prin intermediul programului GEFF.

Dacă dorești să discutăm mai multe despre finanțarea prin intermediul GEFF, consilierii Rompv îți stau la dispoziție.

Finanțare prin închiriere

Ca element de noutate în domeniul sistemelor fotovoltaice, echipa Rompv îți propune finanțarea prin închiriere. Acest program se adresează atât persoanelor fizice cât și juridice, indiferent de dimensiunea spațiului unde se dorește a fi plasat sistemul.

Necesarul de panouri fotovoltaice va fi stabilit împreună, în concordanță cu necesitățile tale. Perioada de închiriere este între 2 și 5 ani, iar bugetul necesar pentru plata chiriei este deductibil în cazul persoanelor juridice. La încetarea perioadei de închiriere, sistemul fotovoltaic devine proprietate a chiriașului, fără costuri adiționale.

Plata unui avans este solicitată în funcție de condițiile proiectului. Finanțarea se poate acorda în termen de 48 ore, iar prețul stabilit pentru chirie este fix pe toată perioada de valabilitate a contractului.

Pentru mai multe detalii privind criteriile de eligibilitate pentru finanțare panouri fotovoltaice prin închiriere, echipa Rompv îți stă la dispoziție.